Måndagen den 20e Maj 2013

Som möjligen sista inlägg i min loggboks-blogg tänkte jag att ni skulle få receptet
till cupcakesen som vi bakade på vår redovisning. I receptet är cupcakesen
dock stora och under redovisningen använde vi oss utav mini-cupcakes.

Cupcakes för prinsessor:
 
Smet:
2 st. Ägg
1,5 dl. Strösocker
1 tsk. Vaniljsocker
100 g. Smör
1,5 dl. Mjölk
4 dl. Vetemjöl
2 tsk. Bakpulver
1 krm. Salt

Frosting:
150 g. Philadelphiaost
75 g. Smör – rumstempererat
200 g. Florsocker
2 msk. Vaniljsocker
1 msk. Valfri karamellfärg
Strössel


Förberedelser:
Sätt ugnen på 200 grader. Ställ fram smöret till frostingen så att de blir rumstempererat.
Smält smöret till muffinsen och låt det svalna. Ställ ut ca 15st. formar på en plåt.

Tillverkning:
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst i ca 5-10 minuter. Vispa ner smält smör och mjölk.
Blanda sedan i vetemjöl, bakpulver och salt. Rör ner i smeten.
Fyll formarna ca ¾ och grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter eller tills de är gyllenbruna och torra inuti. Testa trycka ner en tandpetare och se så att den är torr. Låt sedan svalna.
Spritsar eller bred ut frostingen på muffinsen, garnera sedan med strössel.
Frosting:
Rör florsocker, vaniljsocker och smör till en krämig massa. Vispa i philadelphiaosten.
Till sist färga frostingen med karamellfärgen. Spritsa eller bred ut frostingen på muffinsen, garnera sedan med strössel. Placera cupcakesen i kylskåpstemeratur.

Varsågoda och njuuut! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar